Články, zajímavosti, informace

Trasa 2024

Kudy povede trasa letošní dvěstěpadesátky, jaké jsou změny oproti loňsku a jak jsme posunuli ćasové limity.

O klubu 250 FANS

Novinka pro přihlášení na ročník 2025. Základní informace a způsob losování startovného na dvěstěpadesátku.

Značení, navigace a jak se neztratit

Kromě atraktivní trasy vedoucí Českým rájem, kterou jsme pro Vás připravili je důležité, abyste si závod náležitě užili a nikde nebloudili. K tomu přispěje kvalitní značení trasy, ale také Vaše příprava před závodem. Tady jsou naše doporučení.

Vybavení předávek

Jaké vybavení vás čeká na jednotlivých předávkách? Kde se můžete najíst a kde složit hlavu

Tréninkové tipy Ondry Fejfara

Jak se na dvěstěpadesátku správně připravit jsme se zeptali jednoho z nejpovolanějších, horského běžce a českého reprezentanta Ondry Fejfara. Štafetový závod se na první pohled zdá jako velká zábava. Je třeba si ale uvědomit, že to znamená odběhnout zhruba 30 kilometrů v relativně členitém terénu, a to už žádná sranda není.

Regenerace v průběhu závodu

Nikdo nechce, aby dostal křeč, nebo dokonce aby si natrhl nějaký sval a tím nejen pokazil svůj zážitek z běhu, ale i výsledný čas celého teamu.

Co dělat v neděli po závodě?

Pokud zůstaneš v neděli po závodě v Českém ráji, nabízí se celá řada možností, jak zajímavě strávit volný čas. Aktivní zábava, klasická návštěvní místa nebo jídlo a pití. Co preferuješ?

Organizace v teamu

Jak si dvěstěpadesátku pořádně užít a přitom na nic nezapomenout? Pokud neběháte štafetové závody každou chvíli, bude se Vám hodit následující článeček.

Jak MAPY.CZ pomáhají dvěstěpadesátce

Na závodě najdete MAPY.CZ u popisu trasy, exportu do hodinek, tištěného itineráře nebo mapy celého závodu. Pohled do zákulisí nabízí manažer týmu Mapy.cz Martin Jeřábek a manažer kartografické redakce Pavel Žemlík.

Pravidla

Jakými pravidly se řídí celý závod. Start, předávky, střídání v autech, běh v noci, starší než 18 roků, afterparty...

Výsledky ročníku 2023

Čtvrtý ročník závodu 250 ČESKÝ RÁJ se uskutečnil v květnu roku 2023. Na start se postavilo 96 teamů. Vítězství v hlavní kategorii 250 získal team Winehouse.cz, kategorii LADY ovládly Na paničky, v kategorii MASTERS obhájili prvenství Postřižinský kecky.